top of page

MÄSSFILM

Tidningsmakarnas Petrus Iggström berättar hur han hjälpte Tebo Byggtillbehör att synas lite extra i mässmontern, med hjälp av en film – och förklarar varför det är viktigt att det går undan…

 

 

Vad är det som ska gå snabbt?

 

– Klipphastigheten! Det vill säga att varje klipp visas i högst några sekunder, innan det klipps till nästa scen. Det är viktigt generellt när det kommer till produktfilm, men det är ännu viktigare om det gäller en mässfilm.

 

Varför är det viktigt?

 

– Eftersom folk ofta passerar montrarna så snabbt gäller det att fånga besökarnas uppmärksamhet. Om klippen visas för länge är det lätt att tappa fokus. Och sen ska man helst behålla uppmärksamheten med en bra historia som rör sig framåt varhelst man börjar titta på filmen. 

 

Hur snabbt är ”snabbt”?

 

– Det beror såklart lite på innehållet. I Tebos mässfilm fick varje klipp ligga i ungefär max två sekunder. Fort ska det gå!

 

Gör inte det att det tar lång tid att filma och redigera?

 

– Inte nödvändigtvis. En mässfilm behöver ju inte vara så lång eftersom den spelas om och om igen under mässan. I Tebos fall tog det en dag att filma och en dag för redigering, vilket resulterade i en film på 2:30 minuter. Och då finns det också massor av material kvar som går att klippa om till sociala medier-inslag.

11075020_10152827834677252_5392245882580
bottom of page